Sütőben sült darálthúsos hengerkék epres chutney-val és sült újkrumplival

  • 2015.06.14.
  • 8

-- Hozzávalók:70 dkg darált marhahús30 dkg darált sertéshús1 hagyma1 csapott teáskanál szódabikarbonasó, bors1
duci gerezd zúzott fokhagyma.+ apróbb újkrumpli (kb 1,3 kg volt)-- Az epres chutney-hoz:30 dkg eper1 dl frissen csavart narancsléízlés szerint barnacukor1 mokkáskanál őrölt gyömbér1 mokkáskanál kurkuma1 kisebb lilahagymacsili ízlés szerint (én 1 db szárazat tettem bele)só, frissen őrölt színesborscsipetnyi őrölt köményA darált húsokat a nagyon apróra
vágott hagymával és a többi hozzávalóval összekevertem és letakarva hagytam pihenni hűtőbem kb. 3 órát.A chutney-hoz a megtisztított epret negyedekre vágtam, pár teáskanál barnacukorral, kockákra vágott hagymával, narancslével, összevágott csilivel (ízlés szerint a csilivel!) feltettem föni, ízlés szerint fűszerezve, néha megkeverve lassú tűznél addig főztem, míg kellően besűrűsödött (kb 30-40 perc). Jól lehűtöttem. (Megj.: jobb ha előző nap elkészítjük, jobban összeérnek az ízek.)Az újkrumplikat kefével alaposan megmostam, héját rajtahagytam, kettévágtam őket, meglocsoltam olajjal, megsóztam (kb. 2 teáskanálnyi) és sütőpapíros tepsibe terítettem.A sütőt bekapcsoltam 160 fokra légkeverésre.A darált húsos masszából hengereket formáztam (14 db lett belőle), olajos kézzel picit beolajoztam őket, és sütőpapíros tepsire raktam.A krumplit is és a húshengeres tepsit is betettem a sütőbe. (Alulra tettem a húsokat, fölé pedig a krumplis tepsit) Kb. 60-70 perc alatt szépen megsült minden.Salátával (jégsaláta-paradicsom-tejfölös öntet) és a chutney-val ettük.