Tarjaszeletek paradicsomos-metélőhagymás kruplipürével

  • 2013.11.06.
  • 2

Sedith blogján
tetszett meg a kicsit felturbózott kruplipüré, kicsit módosítva, petrezselyemzöld helyett metélőhagymával én is elkészítettem. Nálam tarjaszeletek mellé készült.Hozzávalók:tarjaszeletekhagymafokhagymasóvegetaborskevés köménymagkevés ketchupolajliszt.A krumplipüréhez:krumplivajtejparadicsommetélőhagyma.A hússzeleteket sóztam, borsoztam, megszórtam pici köménymaggal, és kevés olajon hirtelen megpirítottam mindkét oldalán. Félretettem. A visszamaradt olajon megpároltam a kockákra vágott hagymát, rádobtam az apróra vágott fokhagymát is, kb 1 evőkanál ketchupot, felöntöttem kevés vízzel, beleraktam az elősütött hússzeleteket, pici vegetával ízesítettem még és lefedve addig pároltam, míg a hús megpuhult. Utána a húsokat kiszedtem, botmixerrel szétmixeltem a szaftot. Egy nagyon kevés vízben elkevertem 1 tk lisztet, és besűrítettem vele a szaftot, visszaraktam bele a húst.A püréhez a megtisztított krumplit sós vízben puhára főztem, leszűrtem,hozzáadtam vajat, tejet és mixerrel simára kevertem. A paradicsom magjait kiszedtem, húsát kis kockákra vágtam, és egy fakanállal az apróra vágott metélőhagymával együtt a krumplihoz kevertem.

Címkék

Sertéshús Krumpli