Liszt nélküli, pudingporos kuglóf

  • 2013.09.08.
  • 5

Hozzávalók (kisebb kuglófformához):5 tojás2 dl kristálycukor1,5 dl olaj1/2 csomag sütőpor3 csomag 40g-os pudingpor (nálam most 1 cs. kókuszos, 1 cs. epres, 1 cs. csokis Dr. Oetker-es
-- némelyik fajta pudingpor csak 37 g, ezért azokhoz adtam Dr. Oetker Gustin kukoricakeményítőt).A tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük, kevesenként hozzácsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk a sütőport is, végül beleforgatjuk a fehérjékből felvert habot. Három felé osztjuk a masszát. Az egyikbe belekeverjük a kókuszos pudingport, és beleöntjük a vajjak kikent és liszttel kiszórt (kisebb) kuglófformába. A másik tésztarészhez keverjük az epres pudingport, ráöntjük a kókuszos rétegre, végül erre jön a harmadik féle tészta, a csokis.170 fokon légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük (kb.45-50 perc)Nagyobb formához dupla adagot csináltam: