Sárgarépás kocka Mascarpone-s tejszínhabos krémmel

  • 2013.07.15.
  • 8

A receptre
Sandra blogján találtam rá, nála tortaformában készült és lime is volt a krémjében. Én 28x36 -os tepsiben sütöttem (duplázva az eredeti receptet).
Mivel nekem nem volt itthon lime, így az kimaradt, a narancshéj helyett pedig narancslekvárt tettem bele (mivel narancsom se volt itthon).Ahogy nálam készült:Hozzávalók:A tésztához:12 dkg zabpehely8 dkg rétesliszt16 dkg mandula32 dkg apróra reszelt sárgarépa18 dkg (barna)cukor2 teáskanál sütőpor1 teáskanál szódabikarbóna2 teáskanál őrölt gyömbér2 teáskanál őrölt fahéj2 dl olaj4 tojás2 evőkanál narancslekvár (vagy helyette 1 narancs reszelt héja).Az egész tojásokat a cukorral habosra kevertem, utána lassan hozzácsorgattam az olajat is, azzal is jó habosra kevertem. Hozzáadtam a lekvárt és a lereszelt sárgarépát is.A mandulát a zabpehellyel késes aprítóval összeaprítottam, majd összekevertem a liszttel, gyömbérrel, fahéjjal, sütőporral és a szódabikarbónával. Ezt a keveréket hozzáadtam a tojásos masszához, elkevertem, sütőpapíros tepsibe símítottam és előmelegített sütőbe mesütöttem (200 fokon - tűpróba).A krémhez:50 dkg mascarpone5 dl (hab)tejszín1 citrom héja és ízlés szerint citromlé14 dkg porcukor2 zacskó habfixáló (nálam most kimaradt)A mascarpone-t kikevertem a cukorral, citromhéjjal és citromlével. A tejszínt habbá vertem és összekevertem a mascarpones masszával, majd rákentem a kihűlt tésztalapra, tetejére csokit reszeltem.