Fokhagymás karajszeletek bundában

  • 2013.07.10.
  • 9

Hozzávalók:kb. 1 kg sretéskarajsóízlés szerint fokhagymaréteslisztőrölt pirospaprikaA bundázáshoz:3 tojássimalisztkevés tej (az eredeti receptben nem volt írva, de én tettem)só.A szeletekre vágott húst a széleken pár helyen bevagdaljuk, kiklopfoljuk, sózzuk és zúzott fokhagymával bekenjük, majd letakarva hűtőben állni hagyjuk min. 3 órát.A réteslisztet őrölt pirospaprikával összekeverjük.A tojásokból a simaliszttel és kevés tejjel palacsintaszerű tésztát keverünk, picit megsózzuk.A húst először a paprikás lisztbe forgatjuk (jól belenyomkodjuk) majd a tojásos masszába mártjuk és felhevített olajon kisütjük.(Az eredeti recept
innen.)

Címkék

Sertéshús