Meggyes pite 2.

  • 2013.06.07.
  • 8


Az eredeti recept
innen. Picit változtattam rajta csak: kevesebb volt nálam a meggy és a meggy alá kevés piskótamorzsát is tettem. A tésztáját pedig porcukorral készítettem. Ide úgy írom, ahogy én csináltam.Hozzávalók:- A tésztához:40 dkg liszt1 csomag sütőpor12 dkg porcukorcsipetnyi só25 dkg vaj2 evőkanál tejföl1 tojás sárgája1/2 citrom leve és reszelt héja.- Töltelék:kb. 1,3 kg magozott meggy(most fagyasztott volt)3-5 evőkanál barna cukor1/2 teáskanál fahéj3 evőkanál búzadara.+ kb. 1 maréknyi piskótamorzsa 1-2 evőkanál búzadarával összekeverve.+ 1 tojás sárgája pici tejjel keverve a lekenéshez.A tészta hozzávalóiból összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagolva hűtőben pihentejük 1-2 órát.Utána kétfelé osztjuk. Az egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk, sütőpapíros tepsibe terítjük, rászórjuk a piskótamorzsás-búzadarás keveréket, majd a meggyet. A barna cukrot, fahéjat és a 3 evőkanál búzadarát összekeverjük és rászórjuk a meggyre. A tészta másik felét is tepsi méretűre nyújtjuk és befedjük vele a meggyet. Villával megszurkáljuk és kevés tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük. 190 fokos előmelegített sütőben megsütjük (nálam kb. 40 perc volt).

Címkék

Meggy