Tejberizs

  • 2013.03.25.
  • 8

A recept
erről
az oldalról van, csak annyit változtattam rajta, hogy még 1 púpozott teáskanál vaníliás pudingport kevertem hozzá. Ide úgy írom ahogy én készítettem.Hozzávalók:20 dkg gömbölyű szemű rizs2 dl vízcsipetnyi só1 liter tej12 dkg kristálycukor1 csomag vaníliáscukor1 púpozott teáskanál vaníliás pudingporízlés szerint mazsola1 citrom reszelt héja.A megmosott rizst a vízben feltesszük főni. Amikor a vizet felszívta a rizs, felöntjük 9 dl tejjel, csipetnyi sót teszünk bele, és addig főzzük (gyakran megkeverve), míg a rizs megpuhul és a tejet szinte teljesen felszívja. Utána hozzákeverjük a kétféle cukrot és
a maradék 1 dl tejben elkevert 1 teáskanálnyi vaníliás pudingport, majd még kevergetve pár percig főzzük. Végül beletesszük a mazsolát, citromhéjat és lefedve hűlni hagyjuk.

Címkék

Tejberizs