Gyümölcsös sütemény

  • 2013.03.31.
  • 1

A recept
erről
az oldalról van. Savanykás a gyümölcstől, nem túl édes sütemény, de a tésztája nekem kicsit kemény lett sütés után (talán túl sokáig sütöttem?).Hozzávalók:60 dkg rétesliszt35 dkg vaj (én margarínt tettem)10 dkg porcukor1 cs. sütőpor8 tojás sárgája1/2 dl
víz
-- én nem tettem bele, mert így is túl lágy volt a tészta gyúráskor.A habos réteghez:8 tojás fehérje30 dkg kristálycukor2 csomag (80 g) vaníliás pudingpor1 csomag vaníliáscukor2 dl olaj.+ ízlés szerint gyümölcs (nálam 75 dkg fagyasztott kevert gyümölcs volt --> Lidl)A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (én a vizet nem tettem bele) a tésztát én előző este gyúrtam össze, két gombócra osztjuk- egy kisebbre, kb. 1/3 tészta és egy nagyobb, kb. 2/3 - fóliába csomagolva hűtőben pihent másnapig.A nagyobb gombócot vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük, 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig (az eredeti recept szerint, nekem ez sok lett, legközelebb kevesebb ideig fogom) sütjük. Előkészítjük a habos réteg hozzávalóit. Mikor kivettük az elősütött tésztát, elkezdjük verni a habot a tojásfehérjékből. Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, én utána a kristálycukor felét - a másik felét én a pudingporral kevertem össze és mikor már kemény volt a hab úgy adtam hozzá - majd lassan hozzácsorgatjuk az olajat. Ezt a masszát ráöntjük az elősütött tésztára, rászórjuk a (savanykás) gyümölcsöt, ráreszeljük a kisebb gombóc tésztát. Visszatesszük a sütőbe és még kb. 40 percig sütjük.

Címkék

Gyümölcs