Tejfölös-pudingos kockák

  • 2013.01.27.
  • 1

Hozzávalók:A piskótához:4 tojás20 dkg porcukor10 evőkanál olaj10 evőkanál meleg víz20 dkg rétesliszt1 csomag sütőpor.A krémhez:3/4 liter tej3 csomag vaníliás pudingpor20 dkg porcukor3 doboz tejföl (=60 dkg)A tejszínhabréteghez:2,5 dl tejszín1 tasak habfixálóA piskóta mártogatásához:1 kis tasak cappucinoporkevés rum+ babapiskóta+ 2 Margot csoki a süti tetejére.A piskótához a tojások sárgáit porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot. Kivajazott, lisztezett tepsiben (az enyém 28x36 cm-es) 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.Közben elkészítjük a krémet. A tej egy részében elkeverjük a porcukrot és a pudingport, a többi tejet feltesszük forrni, utána beleöntjuk a cukros-pudingos tejet és megfőzzük. Gyakran kevergetve kihűtjük. Mikor teljesen kihűlt, kevesenként adagolva hozzákeverjük a tejfölt.Elkészítjuk a cappucinot, kevés rummal ízesíthetjük.A kihűlt piskótára rákenjük a krém egy részét, kirakjuk rumos cappucinóba mártott babapiskótával, arra pedig rákenjük a maradék krémet, majd a habfixálóval felvert tejszínhabot. Tetejére ráreszeljük a Margot csokit. Hűtőben (legjobb ha egy éjszakát) állni hagyjuk. utána szeleteljük.A receptet
itt
találtam.