Lasagne

  • 2013.01.31.
  • 4

Hozzávalók:A szószhoz:1 kg darált hús (fele marha-, fele sertéshús)2 hagyma3 gerezd fokhagyma2 nagyobb sárgarépa1 kis konzerv sűrített paradicsom2 konzerv hámozott paradicsom1 üveg
spagettiszószalap (házi készítésű) -elhagyható, lehet helyette még sűrített paradicsomot tennisó, bors, majoranna, oregánó.Besamell:7 dkg vaj7 dkg finomlisztkb. 7 dl tejsóőrölt szerecsendió.+ kb. 50 dkg száraz lasagnetészta+ 25 dkg reszelt sajt.A szószhoz a hagymát olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a fokhagymát, a húst és hirtelen átpirítjuk (igyekszünk minnél jobban szétnyomkodni a nagyobb húscsomókat), utána hozzáadjuk a nagyobb lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, azzal is kissé pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, paradicsomkonzerveket, spagettiszószalapot, ízesítjük sóval, pici borssal. Puhára pároljuk, ízesítjük még majorannával és oregánóval.A besamellhez a vajat felolvasztjuk, rátesszük a lisztet, felöntjük a tejjel (nem muszáj az összes tejet egyszerre , kb 5-6 dl-t és ha még túl sűrű, lehet hozzáönteni a többit) és folytonos keverés mellett besűrítjük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük.Egy mélyebb tepsit kiolajozunk, én alulra kevés besamellt csorgatok, erre jönnek a lasagnelapok, a húsos szósz, rácsorgatok besamellt, újra tésztalapok, húsos szósz, besamell ... így folytatjuk, nekem 4 réteg tésztalap jön ki. Az utolsó besamellrétegre ráreszelem a sajtot, és 180 fokos előmelegített sütőben megsütöm (kb. 45-50 perc).

Címkék

Darálthús