Habkönnyű almás sütemény

  • 2013.01.31.
  • 3

Citromhab
blogjáról van ez a recept. Nem ez az első recept, amit a blogjáról próbáltam, és most sem csalódtam. Nagyon finom.Hozzávalók:Tészta:50 dkg finomliszt20 dkg porcukor25 dkg margarincsipet só1 csomag sütőpor3 tojás sárgájareszelt citromhéj3-4 evőkanál tejföl.Töltelék:3 dkg vaj1,5 kg alma10 dkg kristálycukorfél csomag vaníliás pudingpor3 tojás fehérje.A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kétfelé osztjuk, úgy, hogy az egyik gombóc kicsit nagyobb legyen. A nagyobb részt fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. A kisebb részt szintén fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük.Töltelék: A megtisztított almát vékony szeletekre vágjuk, vajon a cukorral kissé megpároljuk. A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük,besűrítjük. Langyosra hűtjük.A nagyobbik tésztagombócot kinyújtjuk, vajazott-lisztezett tepsibe tesszük. A fehérjéket habbá verjük (én tettem még 1 evőkanál porcukrot a habba) és óvatosan összeforgatjuk az almával. Rásímítjuk a kinyújtott tésztalapra, végül nagyobb lyukú reszelőn ráreszeljük a kisebb tésztagombócot.200 fokos előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, fahéjas porcukorral megszórjuk.