Csokis briós

  • 2013.01.29.
  • 2

Ennek a briósnak a receptjére itt
akadtam rá. Megtetszettek a muffinformában kisült kis briósok. Sajnos nekem nem sikerült a tésztakorongokat a képek alapján berakni a muffinkapszlikba, túl nagynak bizonyult a csokikocka bennük, így kicsit formátlanok lettek a briósok. Én csak 2/3 adagot csináltam, abból lett 12 db muffinformában kisült briós, a maradék tésztából pedig készült még 1 db nagyobb "csiga"briós (mellesleg ez nekem praktikusabbnak tűnt így utólag, legközelebb mindet így fogom megformázni).Hozzávalók:40 dkg rétesliszt160 ml tej14 g élesztő60 g kristálycukor60 g puha vaj1 tojás1/2 csomag vaníliáscukor.Tölteléknek:tejcsoki (nálam Milka Noisette)+ 1 tojás sárgája kevés tejjel elkeverve a lekenéshezkevés durvára tört mogyoró a megszóráshoz.A hozzávalókból kelt tésztát készítünk (én kenyérsütőgépben dagasztottam), hagyjuk kelni.A muffinformában készült briósokhoz a tésztát kinyújtjuk, köröket szaggatunk, csokikockát teszünk a korongokra, félbehajtjuk, és hármat teszünk minden kapszliba. Letakarva kelni hagyjuk, utána kevés tejjel felvert tojássárgájával lekenjük, mogyoróval megszórjuk. 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.A nagyobb "csiga"brióshoz kb. egy maroknyi tésztából hengert sodortam, kissé ujjaimmal ellapogattam, csokidarabokat raktam rá, majd összecsíptem a hengert, csigát formáztam belőle (a végét a csiga alá dugtam), letakarva ezt is hagytam kelni, utána lekentem tojássam, mogyoróval megszórtam, megsütöttem.

Címkék

Kelt Tészta