Epres csokitorta

  • 2019.06.28.
  • 1

Puha szuper csokis torta a hétvégére. Eperrel vagy bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető. Igazából nem tudnék olyan gyümölcsöt mondani ami nem megy a csokihoz! Nyári finomság! Vendégség, szülinap bárhova jó. Annyira jó hogy akár egymagamnak is elkészíteném!Hozzávalók:200g finomra őrölt a diétádnak megfelelő liszt200g édesítőszer vagy cukorhelyettesítő én nádcukrot használtam60g karobpor vagy kakaópor1 tk szódabikarbónapici himalája só60 növényi nem hidrogénezett margarin1 tk ecet (nem kell kétségbe esni nem fogod érezni rajta)250 víz100g étcsoki 70%-os50g növényi nem hidrogénezett margarin60g növényi tejszín vagy laktózmentes200g eper20g édesítőegy csomag főzős zselatin vagy agar agar30g vízElkészítés:a lisztet, cukrot, kakaóport, sót és szódabikarbónát összekeverjük. Az ecetet és a vizet összekeverjük és apránként a lisztes keverékhez adjuk. A vajat felmelegítjük és hozzácsurgatjuk, közben keverjük. Kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. 175 fokon 1 órát sütjük. Igen kell neki egy egész óra.A csokit a vajjal együtt felolvasztjuk egy kis lábosban és hozzákeverjük a tejszínt. A kihűlt piskótát kettévágjuk a krém nagyobb részével megtöltjük majd ami marad azzal bevonjuk a tetejét.Az eprekkel vagy más gyümölccsel feldíszítjük. Jöhet mindenki kedvence a zselatin!A főzős zselatint a csomag szerint előkészítjük, a vizet ne melegítsd túl! Add hozzá az édesítőt de el is hagyhatod. Addig keverd amíg a keverőkanalat ha kihúzod a zselatinból akkor valamennyi rajta marad. Ne hagyd nagyon kihűlni mert nagyon megszilárdul. Ha jó az állaga akkor mehet a torta tetejére. Azért is jó a kapcsos tortaforma mert így a zselatin oldalt nem folyik le a sütiről. Mehet a hűtőbe pár órára vagy egy egész éjszakára.