Sütőtökös keksz étcsokoládéval

  • 2018.11.07.
  • 1

Egészséges reform keksz cukor és édestő nélkül. Csak a sütőtök, a fűszerek és az étcsoki édesiti. Apró kis kekszek amikre igencsak rá lehet járni, de a zab és a jó minőségű liszt miatt hosszan szívódik fel a szénhidrát úgyhogy teljesen alakbarát :) és egészséges!! Igazi téli keksz karácsonyi hangulattal.Hozzávalók:200g liszt (lehet gluténmentes akkor kenyérfélének valót válassz, vagy teljes kiőrlésű)120g zabpehely (sima vagy gluténmentes)fél kk só1 tk szódabikarbóna2 tk fahéjfél tk szerecsendiókis késhegynyi gyömbér4 ek kókuszzsír vagy olaj1 tojásfél kg előre megsütött sütőtök húsa2 kk vanília kivonatfél tábla étcsokiElkészítés:a lisztet és a zabot a fűszerekkel és a szódabikarbónával összekeverjük. A tojást, a vaníliát, a kókuszzsírt és a sütőtököt botmixerrel
összedolgozzuk. A csokit késsel csíkokra vágjuk. A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük. Kis golyókat gyúrunk majd lelapítjuk kekszformára, a tetejére szórunk étcsoki darabkákat. Előmelegített sütőben 175 fokon légkeverésen, 20 percet sütjük. Két tepsi lett belőle.