Kréker magokból

  • 2018.06.05.
  • 1

Lehet kenyér helyettesítő és ropogtatni való egyaránt. Ketogén és paleo diétában is jó, glutén-, tej-, tojásmentes. Szuper könnyű és gyorsan összedobható. Az aszalt változatot vegák biztos ismerik de ha aszalógéped nincs akkor maradt a sütő. Finom, ropogós, hasonlít a chipshez, csak egészséges. Gyerekem is megette!! :DHozzávalók:230 g lenmag2 tk. fokhagymasó1 tk Himalája só200 ml meleg víz2 ek szezámmagElkészítés:
A lenmagot a fokhagymasóval és a Himalája sóval összekeverem, majd felöntöm a meleg vízzel és 5 percig állni hagyom. Jól felszívja a vizet, ha nem mindet, akkor a maradékot leöntöm róla. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral de lehet szilikonnal is, majd egy spatula segítségével az egész lenmagot elkenem a papíron, úgy hogy jó vékony legyen. Megszórom a szezámaggal. Egy pizzavágóval vagy más késsel előre felaprítom, hogy majd ha megsült akkor helyes kis háromszögeket tudja lepattintani a sütőpapírról (lásd kép alul). Előmelegített 180 fokos (légkeverés) sütőben 40-45 percet sütöm. Amikor kiveszem, akkor lehet hogy elkezd felpöndörödni oldalt a sok kréker semmi pánik mert a végeredmény ugyanolyan jó lesz. Szépen letördelem egymásról a háromszögeket és tálalom. Jó hozzá valamilyen mártogatóst adni, én most padlizsánkrémet csináltam hozzá.