Mandulás keksz

  • 2017.10.19.
  • 5

10 perc a süti elkészítése és 10 perc a sütési idő. Tökéletes hétköznapokra reggelinek vagy délutáni tea mellé. Gyerekzsúrra
vagy kirándulásra. A búzadara gluténmentes kenyérmorzsával tökéletesen helyettesíthető. Ez a süti is így készült.Hozzávalók:2 púpozott kanál darált mandula a sütiket ebbe forgatjuk majd1 tojás (vagy ha erre érzékeny vagy akkor egy kiskanál chiamag két ek vízbe áztatva)120 g nádcukor vagy eritritfél kk szódabikarbóna50g darált mandula120 g gluténmentes kenyérmorzsa (megszáradt gluténmentes kenyér pazar hasznosítása) vagy ha nem baj a glutén akkor búzadara (régen nagymamák így készítették)3 csepp keserűmandula-aroma (elhagyható ha nincs otthon)porcukor a süti meghintéséhez eritritből ha szereted a végén meghinteniElkészítésMelegítsük a sütőt 200 fokra (légkeverés vagy gázsütő 3 fok). Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. A tojást vagy megduzzadt chiamagot az édesítővel összekeverjük. Beleszitáljuk a szódabikarbónát a darált mandulát, a gluténmentes kenyérmorzsát vagy a búzadarát és a mandulaaromát. A masszából nedves kézzel 16 golyót formázunk a golyókat a darált mandulában megforgatjuk. A tepsibe rakjuk és kicsit lelapítjuk. 8-10 percig sütjük. Kicsit hagyjuk meghűlni a tepsiben majd rácsra szedjük. A kihűlt sütiket a porcukor finomságúra darált eritrittel vagy nádcukorral meghintjük.