Földimogyorós keksz

  • 2017.10.23.
  • 3

Kívül ropogós belül puha keksz. Karácsonyi narancsos íze van, olyan vasárnapi bekuckózós süti. Társashoz és egy jó filmhez szuper. De tápláló és finom reggelinek is vagy tízóraira. Egyszerre kb egyet lehet megenni belőle mert óriási.Hozzávalók:70 g laktózmentes vaj vagy növényi vaj120 dkg gluténmentes liszt1 kk szódabikarbóna75 g nádcukor vagy eritrit75 g darabos földimogyorókrém (adagolás előtt keverjük át a dobozban mert megáll a tetején az olaj)1 kk mézessütemény-fűszer1 kis kezeletlen narancsElkészítés:A sütőt melegítsük 190 fokra (gáz 3as fok). Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Mindent összekeverünk a narancsnak csak a héját reszeljük bele. Sima masszává gyúrjuk olyan az állaga mint régen a kókuszgolyónak. 12 golyót formázunk lenyomkodjuk hogy nagy lapos keksz legyen belőle. 12-15 percig sütjük. Rácson kihűtjük.