Kukoricás lencse chowder

  • 2017.09.14.
  • 7

Jön az ősz, ilyenkor jó este leülni egy jó meleg tartalmas leves mellé. Ez egy könnyű és gyors sűrű leves tele finom zödségekkel. Ha megfőtt (kb 25 perc) a végén többféle módon is befejezhetjük. Díszíthetjük apró paradicsommal, citromgerezdekkel vagy zöldfűszerrel is. Glutén-, tej-, tojásmentes és vegán.Hozzávalók:1 kk kókuszzsír (vagy valamilyen olaj)3 kis sárgarépanegyed zelleregy fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma összezúzva2 nagyobb szem krumpli1 l zöldségalaplé35 ml (vagy 3 ek) kókusztej130g lencse250g kukorica (mélyhűtött)só, borsegy csipetnyi chiliegy babérlevél dísztéshez citromgerezd, zöldfűszer, paradicsomElkészítés:A sárgarépát, zellert, vöröshagymát, fokhagymát és a krumplit megpucoljuk és kisebb-nagyobb darabokra vágjuk ízlésünk szerint. A kókusszsíron 5 perc alatt átpirítjuk közben figyelünk hogy ne égjen le. Hozzáadjuk a memgosott kimért lencsét és kukoricát, majd felöntjük az egy liter alaplével és a pici kókusztejjel. Fűszerezzük a chilivel és a babérlevéllel. 20 percig főzzük. Jó sűrű levest kapunk. Kimerünk két nagy merőkanállal egy magas tálba és leturmixoljuk a leves 1/3át. Majd visszatöltjük a lábasba és jól összekeverjük. Citrommal vagy paradicsommal vagy akár zöldfűszerrel is díszthetjük.