Csicseriborsó saláta sült édesburgonyával és lilahagymával

  • 2017.07.21.
  • 2

Még mindig rajongok a szuper gyorsan elkészíthető vacsikért és ha még alacsony kalóriabevitelt is jelent egy finom vacsi akkor aztán totál nirvana.Hozzávalók:1 doboz előre főzött csicseriborsó konzerv1 kiskanál koriander2 fokhagyma gerezdfél citrompetrezselyemfél lila hagyma1 édesburgonya (nagyobb méretű)só, bors (ha szereted szezámmag és chili)1 teáskanál olívaolaj1 kk őrölt köményElkészítés:Pucold meg és vágd kockára az édesburgonyát. Melegíts kis olívaolajat és tedd rá az édesburit süsd amíg átsül kicsit megbarnul és puha lesz. Ha kész add hozzá a sót, a borsot és az őrölt köményt. Egy nagyobb tálban keverd össze a csicseriborsót, összenyomott fokhagymát, hosszúkásra vágott lila hagymát és az apróra vágott petrezselymet. Add hozzá az édesburgonyát, citrom levét és kis reszelt citromhéjat, ha szereted kis chilit és szezámmagot. Locsolj rá egy kiskanálnyi olívaolajat. Jól keverd össze. Szuperül eláll napokig is a hűtőben. 217 kalória :)