Barackos gyümölcsleves tej nélkül

  • 2016.09.06.
  • 1

Hogy is készítsünk gyümölcslevest tej nélkül úgy hogy azért az íze olyan krémes legyen mint amit régen esetleg megszoktunk? Plusz egy-két ötlet ahhoz hogy még finomabb legyen :) Kedves barátom kérdezte nemrég és jó volt a tipp hogy vissza kellene sűríteni magéval a gyümölccsel. Nálam így készül.Hozzávalók:1-1.5 kg barack600 ml rizstej vagy mandulatejfahéj100+20 g bio nádcukor vagy lehet bármilyen más édesítőcitromfriss korianderElkészítés:a barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és darabokra vágjuk. Pár szemet a díszítéshez külön teszünk. 100g édesítőt egy deci vízzel felforralunk és megvárjuk míg a felére elforr. Kb 8 perc. Aztán hozzáadjuk a barackokat, fahéjat és frissen facsart citromlevet (egy kis kanállal) és a rizstejet. Hagyjuk hogy forrjon egyet majd lezárjuk a gázt és botmixerrel összeturmixoljuk. Lehűtjük és pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Mielőtt tálalnánk a 20g cukorral összemelegítjük a díszítésre szánt barackokat és a gyümölcsleves tetejére tesszük pár letépett koriander levéllel együtt. Ha nádcukot használunk kicsit barnásabb levest kapunk mintha fehér színű édesítőt használnánk. Ez gyerekeknél szempont lehet :)