Citromtorta gránátalmával Adventre

  • 2015.11.28.
  • 7

A legtöbbször akkor kísérletezem tortával, ha ünnep következik. De miért is ne süthetnénk egyet hétfő este? Tortát minden napra!! mondjuk hogy ez volt az elősütés Adventre. A sárga és piros színekben pompázó torta nekem annyira vidám, hogy akár színterápiának is bejönne.Hozzávalók:80 g kókuszlisztfél tk szódabikarbónacsipetnyi só5 tojás80ml mandulatej (vagy valamilyen növényi tej)50ml méz1 tk vanília kivonat6 ek citromlé (fél citrom leve)2 tk citrom reszelt héja100g gránátalma (egy egy átlagos gránátalma fele) plusz még a díszítéshezkókuszsír vagy olaj a tepsi kikenéséhez (vagy sütőpapír :) )Krém a tetejére:kis doboz (200g) kókuszkrém (Cocomas)fél citrom leve2 ek méznagyon pici vaníliaElkészítés:melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kenj ki kókuszzsírral egy kerek sütőformát. Keverd össze a kókuszlisztet,a szódabikarbónát és a sót.Egy másik tálban keverd össze a tojást, mandula tejet, a mézet, vaníliát, citromlevet és a citrom reszeléket. Keverd össze a kókuszliszttel míg csomómentes nem lesz. Óvatosan add hozzá a gránátalma szemeket.Süsd 20 percet (tűpróbáig).A formában hagyd kihűlni, majd vedd ki belőle óvatosan.Amíg hűl készítsd el a toppingot. Keverd a hozzávalókat egy magasabb falú tálba és habverővel keverd magas fokozaton 5 percig. Ne spórolj az idővel mert csak ennyi idő alatt érhető el hasonló krémes habos hatás mintha tejszínhab lenne. Egy spatula segítségével kend meg a kihűlt sütemény tetejét. A krém egy kicsit több mint ami a tetejére kell így marad az oldalára vagy meg is eheted most rögtön :)
Díszítsd a félretett gránátalma szemekkel. Nekem 6 személyre lett elég.