Chapati az indiai kenyér

  • 2015.11.27.
  • 4

A chapati testvére a naan, a roti, a puri vagy a tortilla nevű társainak. Alig áll néhány hozzávalóból mégis elképesztően finom és darabja 1-1 perc alatt van kész. Egy zöldséges currys egytálételhez ettük, de én magában is enném bármikor. Humusszal, guacamoléval, zöldségekkel vagy akár húskedvelők pirított chilis kacsával.Hozzávalók:260 g liszt (gluténemntes shar B-ből, de barna rizslisztből 280, sima teljes kiőrlésűből 250g is elég)150 ml vízkét púpozott tk Himalája sómég egy kis liszt a nyújtáshozkókuszzsír a sütéshez 1 kk vagy olajElkészítés:a hozzávalókat összekeverem és kézzel egy nagy golyót gyúrok belőlük kb 1 percen keresztül. 12 részre osztom egy kés segítségével és sodrófával kis hajszálvékony kerek lepényeket sodrok vele. Ha tapadna újra és újra meglisztezem. A palacsintasütőt egy kiskanál kókuszzsírral megkenem és felforrósítom. Beleteszem az első chapatit (nekem kettő is elfért egy serpenyőben) oldalanként max 1-1 percig sütöm. Ha a palacsintasütő nagyon felforrósodna lejjebb veszem a lángot. Ami elkészült melegen tartom (letakarom). Frissen tálalom, ekkor a legistenibb. Ha későbbre teszem tálalás előtt újra átmelegítem a palacsintasütőben.