Ribizlis lepény

  • 2015.07.29.
  • 0

A ribizli finom üdítő friss íze, mákos lepénnyel kombinálva nagyon élvezetes lett. Rizsliszttel készítettem így a sütési idő az átlagtól 10-15 perccel hosszabb de az ízéért megéri és így gluténmentes is. Érdemes más gyümölcsökkel kombinálva is kipróbálni. A ribizlit átpaszírozva szószként is önthetjük a sütemény tetejére.Hozzávalók:200 g rizsliszt7 egész tojás10 dkg eritrit400 g ribizlifél deci kókuszzsírpici só50 g mákElkészítés:A hozzávalókat elkeverjük a ribizli 2/3-át belekeverjük a többit a a tészta tetejére szórjuk. Sütőpapírral kibélelt tálban előmelegített sütőben 55 percet sült 170 fokon. Ha magasabb süteményt szeretnénk verjük fel a tojásfehérjét és forgassuk hozzá a többi már összedolgozott hozzávalóhoz.