Versenytorta

  • 2019.10.23.
  • 7

Korábban már posztoltam a facebook-on és az instagram-on ezt a versenyre készült tortát, aminek a receptjét nagyon sokan kértétek. Nem is nagyon fűznék ehhez sok szöveget, szánjátok rá az időt, tervezzetek előre és biztos a siker. Az íze pedig visz mindent. Minden falat maga a csoda.
Körtés mogyoró praliné tortaFűszeres sült körteHozzávalók:450 g hámozott kockázott kemény körte52 g vaj60 g barna cukor1 rúd fahéj6 hüvely kardamom, a magjai mozsárban összetörveA kockázott körtét egy kicsi tepsibe tesszük, beletesszük
a többi hozzávalót, fóliával lefedjük és 150 C-os sütőben 30-40 perc alatt félpuhára sütjük. Leszűrjük, majd 20 cm-es torta formába tesszük és fagyasztjuk. Étcsokoládé cremauxHozzávalók:110 g 60 %-os étcsokoládé1 db M-es tojás70 ml tejszín110 ml tejOlvasszuk meg az étcsokoládét. A tejet, a tejszínt és a tojást tegyük egy tálba és sűrítsük be, majd lasssan öntsük az olvasztott csokira. Keverjük össze és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt öntsük a körte tetejére.BrownieHozzávalók:100 g 60 %-os étcsokoládé100 g vaj50 g liszt4 g sütőpor90 g cukor1 csipet só3 tojás80 g durvára vágott mogyoróA csokit és vajat olvasszuk össze egy tálban. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót keverjük össze, majd öntsük rá az olvasztott csokit. Ezután üssük bele a tojásokat és kézi habverővel jól keverjük el, a tetejét pedig szórjuk meg a mogyoróval. Öntsük a masszát 22 cm-es sütőpapíros torta formába és süssük 180 C-os előmelegített sütőben 25-30 percig. Fehércsokis praliné mousseHozzávalók a pralinéhoz:75 g hámozott pirított mogyoró75 g cukora mousse-hoz:450 g enyhén felvert tejszín225 g fehér csokoládé3 tojás sárgája50 g cukor30 ml víz6 g zselatin 30 g hideg vízben megduzzasztva½ rúd vaníliaElőször a pralinét készítjük el. A cukrot karamellizáljuk, beletesszük a durvára vágott mogyorót és szilikonlapra simítjuk, hogy megszilárduljon. Ha kihűlt, egy zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük

Címkék

Torta Mousse