Édes olasz

  • 2019.09.02.
  • 2

Szeretek kísérletezni, ugyanazt a dolgot más recept alapján elkészíteni, majd levonni mindebből a tanulságot. Aztán ami nagyon tuti lett, azt közkinccsé tenni, hogy mások is élvezhessék a finom ízeket. Most is pont így történt ezzel a cantuccinivel. Mire megírom ezt a receptet, már csak egy-két db árválkodik a kekszes doboz alján, amit nem bánok, mert már megvan a fejemben a következő ízkombináció, ami egy kicsit fűszeresebb lesz. Ti is bátran fűszerezzétek, cseréljétek le a mogyorót más csonthéjasra én most csak egy kiindulási alapot adok. Ha pedig elkülditek a ti variációtokat, azt nagyon megköszönöm és megosztom az oldalamon. Hajrá mindenki!Csokis mogyorós cantucciniHozzávalók:300 g liszt1 tk sütőpor1/2 mokkáskanál só50 g darált mogyoró100 g durvára vágott mogyoró100 g étcsoki csepp vagy durvára vágott étcsoki60 g tojás+1 tojás sárgája170 g cukor50 g vajA lisztet, a sütőport, a mogyorókat, a sót és a csokit egy tálban összekeverjük. A vajat megolvasztjuk.A tojásokat a cukorral kézi habverővel enyhén felverjük, hozzáadjuk a lisztes keverék egy részét, majd a vajat. Jól elverjük és beleöntjük a többi száraz összetevőt.
Három rudat formázunk belőle és sütőpapíros tepsire tesszük.
180 C-os előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Kivesszük, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a rudakat 1 cm vastagra szeleteljük és visszarakjuk a tepsire lapjával lefelé. 160 C-os sütőben barnára pirítjuk.