Csini kekszek

  • 2019.05.09.
  • 6

Ha egy igazán gazdag és ropogós kekszre vágytok, akkor most elhoztam nektek a tutit. Mint mindennél, itt is nagyon fontos a jó minőség, tehát a tejcsokin ne spóroljatok és vegyétek meg a legjobbat.
A cukor tényleg legyen nádcukor, mert az is ad neki egy kis karaktert. A mogyoróvajtól
isteni mogyorós íze lesz, amit még tetéz egy kis durvára vágott mogyoró. Ugye milyen jól hangzik? Ezután már csak egy kis csinosítás és akár ajándéknak is kiváló.
A tetején a gabonagolyók az alábbi helyről szerezhetők be:
https://tortadekoracio.hu/Mogyoróvajas csokis kekszHozzávalók 40-45 db:140 g vaj200 g barna cukor2 kicsi tojás140 g mogyoróvaj280 g liszt1,5 teáskanál só1,5 teáskanál sütőpor200 g durvára vágott tejcsoki150 g durvára vágott mogyoró100 g étcsokiepres és karamellás gabonagolyóliofilizált málna darabokA lisztet a sóval és a sütőporral összekeverjük. A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és a mogyoróvajat és tovább keverjük. a robotgépet alacsonyabb fokozatra állítjuk és a lisztet beleöntjük, egyneművé keverjük. Leállítjuk a gépet és spatulával belekeverjük a csokit és a mogyorót. Jó masszív tészta lesz belőle. Kettéosztjuk és rudat formázunk belőle. Folpackba csomagoljuk és 2 órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt 160 C-ra előmelegítjük. A rudakat fél cm vastag szeletekre vágjuk, kicsit megigazítjuk, hogy kerek legyen és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 10-12 perc alatt készre sütjük.Az étcsokit megolvasztjuk és temperáljuk, majd a kekszeket félig belemártjuk. Epres és karamellás gabonagolyóval és liofilizált málnadarabokkal díszítjük.