Retro feeling

  • 2019.02.12.
  • 2

Nem tagadom, nagyon sok édességet készítek, de mindig megpróbálok legalább a cukorból egy keveset lecsípni. Ez a mániám addig fajult, hogy a legtöbb receptnél, amivel találkozom már az elolvasáskor tudom, hogy ebben bizony nagyon sok lesz a cukor (a mi ízlésünköz) és gondolatban már el is veszem belőle. Ezúttal sem történt ez másképp, mikor ezt az igazi retro édességet készítettem, a tészta és a máz cukormennyiségét simán feleztem. Nekünk így is tökéletes volt, remélem ti is így gondoljátok majd.
Retro kókuszkockaHozzávalók:100 g vaj120 g porcukor2 tojás3 evőkanál méz2 dl tejvaníliakivonat400 g liszt1 csipet só1 cs. sütőpora mázhoz:100 g cukor200 g vaj1 dl tej4 evőkanál tejkókuszreszelékA lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet és a vaníliát. A gépet alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk és a tejet a lisztes keverékkel felváltva hozzáadjuk, ne keverjük túl, mert akkor nagyon ragacsos lesz. 20*30-as sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 C-os előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ez sütőfüggő, tehát közben ellenőrizzük.Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük el a mázat. A kókuszreszelék kivételével mindent egy edénybe mérünk és alacsony lángon összemelegítjük. A kihűlt piskótát kockára vágjuk és meghempergetjük a kókuszreszelékbe.