Egy esély mindenkinek jár

  • 2018.05.09.
  • 3

Valljuk meg őszintén: a tökfőzelékről mindenkinek van minimum egy rossz emléke, ha máshonnan nem, az iskolai napközis menzáról biztosan. Személy szerint ismerek olyanokat is, akik ezt az érzést magukkal hordozzák egész életükön keresztül és feláll a hátukon a szőr csak a puszta említése kapcsán is. Pedig akár hiszitek, akár nem, van egy teljesen más tökfőzelék, ami finom, krémes kaporral enyhén megbolondított, amiért bizony érdemes legalább egyszer feladni azokat a fránya elveket és elfelejteni a gyerekkori traumákat, higgyétek el megéri, adjatok egy esélyt neki LÉCCCI!Tökfőzelék, ahogy én készítemHozzávalók:1 kg gyalult tök5 dkg vajcitromhéjsó, bors2 evőkanál keményítő2,5 dl tej2,5 dl tejszín2 csomag kaporA vajat egy edényben megolvasztjuk és rádobjuk a tököt. A citromból (lehetőleg bio) 2-3 vékony csíknyi héjat levágunk és azt is mellé dobjuk majd sózzuk, borsozzuk. Közben a keményítőt összekeverjük a tejjel és a tejszínnel. Ha a tök megpuhult, de még kissé roppanós, ráöntjük a tejes-tejszínes keveréket és pár perc alatt besűrítjük. A végén a kaprot apróra vágjuk és
belekeverjük a főzelékbe, de ekkor már nem főzzük tovább.

Címkék

Főzelék Tök