Rózsás málna

  • 2018.04.09.
  • 7

Rengeteg retro édesség van, amit egy kis fantáziával feldobhatunk, és máris egy kicsit más, egy kicsit több lesz a megszokottól. Nagyon szeretek ízeket kombinálni, de még messze sem vagyok olyan bátor, hogy például kakukkfüvet használjak egy-egy desszertnél. De ugye minden nagy utazás egy kis lépéssel kezdődik,
szóval ezúttal rózsavizet adtam ehhez a kekszhez, ami nagyon jól passzolt a málnalekvárhoz és pillanatok alatt ki is ürült az otthoni sütisdoboz.Rózsás málnás néróHozzávalók:15 dkg vaj15 dkg porcukor5 tojás sárgája2 kupaknyi rózsavízvaníliakivonat25 dkg lisztmálnalekvár a töltéshez5 dkg étcsokoládéA puha vajat a porcukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, közben a robotgépet nem kapcsoljuk
ki, folyamatosan keverjük. Beletesszük a vaníliát és a rózsavizet, legvégül a lisztet. A liszttel már nem keverjük sokáig, hogy omlós maradjon.Nyomózsákba töltjük és 2 cm-es kis kupacokat nyomunk a sütőlapra. Hagyjunk közte helyet, mert terülni fog egy kicsit.
160 C-os előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni és megtöltjük a málnalekvárral.
A csokoládét megolvasztjuk és rácsorgatjuk a
betöltött kekszekre.