Sós vagy édes? Mindkettő...

  • 2018.02.12.
  • 5

Nagyon nagy imádat övezi nálunk a sós mogyorós desszerteket, legyenek azok akár sütik, akár kekszek. Az örök kedvenc ebből az alapanyagból persze a snickers torta, de mivel egyrészről ő egy igazi kalóriabomba, másrészről meg ugye egy torta, így nyilván csak külön alkalmakra készítem el. Ezúttal az egyik kekszembe csempésztem tehát a sós mogyorót, majd a tallérokat csokiba mártottam. Sós mogyorós csokoládé... látjátok ez nem is rossz ötlet.
Csokis sós-mogyorós kekszHozzávalók:250 g vaj80 g barna cukor250 g finomliszt50 g teljes kiőrlésű liszt2 evőkanál mogyoróvaj80 g sós földimogyoró nagyobb darabokra vágva +a tetejére150 g étcsokoládéA vajat a cukorral habosra keverjük. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, majd a kétféle lisztet. Spatulával keverjük egyneművé, majd borítsuk az egészet egy deszkára és gyorsan dolgozzuk bele a sós mogyorót. Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
Vegyük ki a hűtőből és lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra. Szaggassunk belőle tetszőleges méretű köröket és rakjuk sütőpapíros tepsire. Újból tegyük vissza a már kiszaggatott kekszeket a hűtőbe 30 percre (vagy télen az erkély is megteszi).
Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra és kb. 20 perc alatt süssük készre a kekszeket. Kicsit még puha marad, amikor kivesszük a sütőből, ezért csak pár perc után szedjük le a tepsiről.
Amikor teljesen kihűltek a kekszek, olvasszuk meg a csokoládét, mártsuk bele félig a kekszeket és szórjuk meg mogyoróval.