Csokis keksz második felvonás

  • 2017.09.07.
  • 1

A csokis keksz az egyik
gyengém, de sajnos (vagy nem sajnos) mikor ilyet készítek, mire észbe kapok addigra az összes eltűnik a dobozból. Korábban azt hittem birtokában vagyok a tökéletes csokis keksz receptjének, de tévedtem. A netet böngészve ugyanis (állandóan recepteket olvasgatok:)) szembe jött Pierre Hermé csokis keksze és gondoltam egye fene, adok egy esélyt neki. Most elárulom mitől jobb: sokkal, de tényleg sokkal ropogósabb mint a korábbi verzióm. Az eredeti recepthez képest itt is el kellett vennem a cukor mennyiségből jócskán, mert soknak ítéltem és a liszt egy részét is teljes kiőrlésű tönkölyre cseréltem. Reggel már landolt is a kis elsősöm uzsidobozában, csak hogy jobban menjen a fránya tanulás :)Pierre Hermé csokis kekszeHozzávalók:110 g puha vaj70 g porcukor80 g barna cukor1 tojásvaníliakivonat180 g finomliszt45 g tk. tönköly liszt1/2 tk. sütőpor1 csipet só175 g étcsokoládé cseppA vajat kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát és az egy tojást.Egy másik tálban keverjük össze a kétféle lisztet, a sót és a sütőport. Folyamatos keverés közben adjuk hozzá a vajas részhez, és dolgozzuk egyneművé. A legvégén tegyük bele a csokoládét.Egy sütőpapíros tepsire adagoljuk ki fagyikanállal a tésztát és lapogassuk le. Hagyjunk közte helyet, mert terülni fog. 170 C-os előmelegített sütőben süssük 10 percig. Ha megsült, ne vegyük le egyből
a papírról, mert még puha. Ha kihűlt finom, ropogós lesz a kekszünk.

Címkék

Keksz Csokoládé