Eper minden mennyiségben

  • 2017.06.07.
  • 7

Egyetlen kislányom nagyon szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a szülinapját minimum egy hétig ünnepeljük. Egyszer a napján otthon, egyszer az oviban, egyszer hétvégén a családdal és egyszer a barátaival. Mondanom sem kell, ehhez természetesen minden alkalomra külön-külön torta dukál. Külön kérésre ezúttal a legfinomabbik receptjét is közkinccsé teszem, amely a
www.chloedelice.blogspot.hu
alapján készült. A tortára nincsenek szavak, csodás finomság, nem csak szülinapra. Fogadjátok sok-sok szeretettel!Frasier tortaHozzávalók:a piskótához:
150 g egész tojás90 g cukor75 g finomliszt20 g kukoricalisztfél citrom héjaa vaníliás mousseline-hoz :500 g tej1 vaníliarúd60 g tojássárgája125 g cukor50 g keményítő175 g puha vaj500 g epera sziruphoz:50 g cukor3 ml vízfél citrom levea zseléhez:200 g eper
3 zselatinlapA sütőt melegítsük elő 180 C-osra.
A liszteket keverjük össze egy tálban.A cukrot és a tojást tegyük egy hőálló tálba és vízgőz felett folyamatos keverés mellett melegítsük 47 C-osra. Ha elérte a hőmérsékletet vegyük le és kezdjük el robotgéppel habosítani, amíg le nem hűl. Ekkor kapcsoljuk ki a gépet és reszeljük bele a citrom héját, majd spatulával óvatosan forgassuk bele a lisztet. Öntsük a tésztát 18 cm-es tortaformába és süssük kb. 15 percig. Ha megsült vegyük ki és hűtsük ki. Ha kihűlt vágjuk ketté a tésztát.
Készítsük el a krémet. A tejet és a vanília kikapart magját melegítsük fel. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel keverjük ki, majd lassan öntsük rá a meleg tejet. Tegyük vissza a tűzhelyre és sűrítsük be. Öntsük át egy keverőtálba és habverővel verjük amíg lehűl 30 C-osra. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a lágy vajat és keverjük el benne. Szép sima selymes krémet kell kapnunk.A sziruphoz a hozzávalókat öntsük egy kis tálba és forraljuk fel, amíg besűrűsödik. Tegyük félre hűlni.
Állítsuk össze a tortát. A piskóta lap egyik felét tegyük egy tányérra és tegyünk köré egy 20 cm-es tortakarikát.Locsoljuk meg a piskótát a szirup felével. Rakjuk körbe félbevágott eperrel és öntsük rá a krém felét. A maradék epret vágjuk apróra és szórjuk a krémre. Tegyük rá a következő piskótalapot, locsoljuk meg a maradék sziruppal és öntsük rá a többi krémet. Hűtsük hűtőben 2 órát.
A zseléhez az epret vágjuk apróra és főzzük pár percig. Turmixoljuk le. A zselatinlapot áztassuk hideg vízbe, csavarjuk ki és tegyük a leturmixolt eperhez. Hagyjuk hűlni, majd öntsük rá a tortára. Tegyük vissza a hűtőbe és hagyjuk megdermedni.

Címkék

Torta Eper