Kókuszkocka helyett

  • 2017.03.24.
  • 0

Igazából kókuszkockát szerettem volna sütni, de mégis valahogyan másképpen, úgy, hogy eltérjen a hagyományos verziótól. Arra gondoltam, mi lenne ha nem kocka lenne, hanem simán torta, kevesebb vele a macera és még talán kicsit mutatósabb is. Kakaós alap készült, amibe kókuszt kevertem és nem csokimázba forgattam, hanem forró lekvárral kentem meg, majd szórtam meg vastagon kókuszreszelékkel. Igazi, reggeli kávé mellé járó jutalomfalat.
KókusztortaHozzávalók:1 dl tej8 dkg kókuszreszelék25 dkg vaj18 dkg porcukor+ a szóráshoz3 dkg kakaópor27 dkg liszt1 dl író vagy joghurt7 dkg baracklekvárA tejet egy kis lábosban megmelegítjük és belekeverjük a kókuszt. Hagyjuk, hogy felszívja a tejet és félretesszük hűlni.A vajat a porcukorral kihabosítjuk. A tojást egy kis tálban elkeverjük és óvatosan a vajas keverékhez csurgatjuk, úgy, hogy közben járatjuk a gépet. Hozzáadjuk a kihűlt kókuszt. A legvégén spatulával belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet és az íróval lazítjuk egy kicsit a tésztát.
23 cm-es tortaformába öntjük és 175 C-os előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tetejét megszurkáljuk villával. A baracklekvárt megmelegítjük, és a torta tetejére kenjük. Végül vastagon megszórjuk kókuszreszelékkel.

Címkék

Torta Kókusz