Karácsony a célegyenesben

  • 2016.12.19.
  • 3

Már-már azt hittem az idén nem jut rá időm, de végül mégis... Ugyanis számomra a karácsony nem múlhat el saját készítésű szaloncukor nélkül, ezért egyik este kiosontam a konyhába és összeállítottam az alapot. Majd az azt követő este formára vágtam, csokiba mártottam, és mivel még tele voltam energiával, be is csomagoltam őket. Aztán csak ültem a kanapén, a kis doboz szaloncukrot csodáltam és szinte már éreztem is a karácsony illatát.
Bár most csak egyféle fért bele, de azt hiszem a narancsvirágvíztől talán ez lett az eddigi legfinomabb.Sárgabarackos-marcipános szaloncukorHozzávalók:200 g marcipánmassza200 g aszalt sárgabarack
80 g mazsola50 g mandula1 evőkanál narancsvirágvíz1 narancs reszelt héja150 g étcsokoládéA sárgabarackot, a mandulát, a mazsolát és narancsvirágvizet késes robotgépbe tesszük és összeturmixoljuk. Akkor jó, ha már összeáll az egész. Belereszeljük a narancs héját, majd a marcipánmasszával összegyúrjuk.
4 részre osztjuk, rudakat sodrunk belőle, majd szaloncukor méretűre vágjuk. Kicsit még formázunk rajta, és olvasztott étcsokoládéba mártjuk. Sütőpapíros tepsin hagyjuk dermedni, majd egyenként becsomagoljuk.