Snowball

  • 2016.11.30.
  • 7

Kevés hozzávaló, de annál finomabb ízek. Végre találtam jó áron darált mandulát és jó mókus módjára be is raktároztam belőle. Úgyhogy nálam a karácsonyi sütés-főzés tuti sok mandulás finomságot fog eredményezni. Ezekben a csodaszép hógolyókban (a mennyei ízükön kívül természetesen) az a jó, hogy sütés során sem terülnek el, hanem megtartják eredeti formájukat, a kihűlés után pedig isteni ropogósak lesznek. Ajándéknak is kiváló ötlet lehet, hiszen sokáig elállnak és jól csomagolhatók. Na lássam ki szeretne ilyet kapni?
JMandulás hógolyókHozzávalók:225 g vaj60 g cukormandulakivonat1 csipet só240 g finomliszt240 g darált mandula150 g porcukor a hempergetéshezA puha vajat a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük. A mandulát a sóval és a liszttel elkeverjük és a habosított vajhoz adjuk. Gyors mozdulattal összegyúrjuk. fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük. 1 órát pihentetjük, majd diónyi golyókat formázunk belőle. A golyókat sütőpapíros tepsire halmozzuk és 180 C-os sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
A porcukrot egy tálba öntjük és még melegen jól megforgatjuk benne a kisült golyókat.