Zacher professzor

  • 2016.08.29.
  • 8

Én nem sorozat, hanem főzősműsor függő vagyok. Sajnos nem sok időm jut hódolni a szenvedélyemnek, de amikor van rá lehetőség, akkor legtöbbször a TV paprika előtt
kötök ki. A legtöbb műsor receptjei általában a csatorna honlapján is megtalálhatóak, én most azonban egy olyanba futottam bele, aminél a pontos receptet még magában az adásban sem árulták el.
Viszont annyira megtetszett az új hullámos Sacher torta, hogy megalkottam a tévében látottak alapján a saját verziómat. (A piskóta receptjéért hálás köszönet
Farkas Vilmosnak, mert az egyszerűen tökéletes.) A sárgabarackréteghez 1 kg barackból készítettem szószt, a maradékot pedig lefagyasztottam, hogy télen is bevethessem ezt az isteni desszertet. Csodás csokis piskótán enyhén fanyar sárgabarackzselé, a tetején pedig habosított ganache. Kell ennél több?Sacher szeletHozzávalók:a piskótához:4 db tojás25 g porcukor100 g barna cukor80 g liszt80 g vaj80 g étcsokoládé12 g kakaópora sárgabarackzseléhez:25 dkg sárga barack6 dkg cukor90 ml vízfahéj ízlés szerint3 lap zselatina csokoládéréteghez:10 dkg étcsokoládé1 dl tejszínElőször a piskótát süssük meg. A lisztet a kakaóporral keverjük össze. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz fölött. A vajat a porcukorral verjük habosra. A tojásokat válasszuk ketté és a sárgáját adjuk a kihabosított vajhoz. Ne keverjük túl sokáig, mert akkor omlós lesz a piskóta. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjét a barna cukorral verjük kemény habbá és keverjük a csokis részhez.Végül adjuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet. cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 165 C-on süssük kb. 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kisült, tegyük félre hűlni.Készítsük el a sárgabarack zselét. A vízből és a cukorból készítsünk cukorszirupot, majd tegyük bele a darabokra vágott barackot és a fahéjat. Főzzük néhány percig majd turmixoljuk simára. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe, majd keverjük a még meleg szószba. Hagyjuk egy picit hűlni, majd öntsük a kihűlt piskótára. Tegyük hűtőbe amíg a barackzselé megdermed.
A csokis részhez a tejszínt melegítsük fel és tördeljük bele a csokoládét, hogy megolvadjon. Tegyük hűtőbe dermedni. Amikor már megdermedt, vegyük ki a a hűtőből és habverővel habosítsuk ki. Simítsuk a habot a zselére vagy töltsük habzsákba és nyomjunk kis halmokat a felszeletelt sütik tetejére.