Rebarbarás piskóta

  • 2019.05.29.
  • 2

Itt a rebarbara szezon, a legjobb alkalom, hogy rebarbarás sütit készítsünk. Most egy piskóta receptet hoztam nektek.A szokásos 4 tojásos piskóta alapot használtam, ugyanis ez jó minden gyümölcshöz.Hozzávalók:- 250 g liszt (100 g tönköly, 150 g fehér liszt),- 250 g cukor (lehet 200 is),- 4 tojás,- 100 - 150 ml ásványvíz,- 1/2 tasak sütôpor,- késhegynyi só,- rebarbara.
ElkészítésA rebarbara szárakat megmossuk és kockára vágjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütôport. Hozzáadjuk a vizet, a sót és csomómentesre keverjük.
Egyenletesen elosszuk rajta a rebarbarát és sütôpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd elômelegített sütôben közepes lángon aranybarnára sütjük.

Címkék

Rebarbara