Vegán kakaós, kókuszos püspökkenyér

  • 2019.04.16.
  • 9

Sosem hittem volna, hogy lehet püspökkenyeret sütni tojás nélkül, de itt a bizonyíték, hogy lehet, mégpedig finomat. Kipróbáltam és sikerült, meg vagyok vele elégedve, tehát nyugodt szívvel tudom ajánlani bárkinek.
Hozzávalók:- 370 g liszt,- 250 ml víz,- 250 g cukor (200 g is elég, ha nem szereted túl édesen),- 130 ml olaj,- 1/4 tk só,- 1 kávéskanál sütőpor,- 1 kávéskanál rum eszencia,- 3 evőkanál kókuszreszelék,- 1 púpos evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor.ElkészítésA sütőt előmelegítjük. A vízhez hozzáadjuk a cukrot, a sót és addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. Ekkor apránként és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük és végül hozzáadjuk az olajat és az eszenciát is.
A masszát két egyenlő részre osztjuk, az egyikhez hozzáadunk 2 evőkanál kókuszreszeléket és elkavarjuk, a másikhoz hozzáadjuk a kakaóport és csomómentesre kavarjuk.
Egy közepes püspökkenyér formát sütőpapírral kibélelünk és váltakozva beleöntjük a két masszát úgy, hogy márványos legyen. Majd végül megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel. Közepes lángon készre sütjük.