Dagasztás nélküli lenmagos, tönkölylisztes kenyér

  • 2019.04.10.
  • 4

Üdvözlök minden kedves olvasót. Rég nem írtam ide, de most itt vagyok, hoztam nektek egy dagasztás nélküli, lenmagos kenyér receptet.Már negyedik alkalommal készítem el és úgy néz ki, hogy ezután még nagyon sokszor el fogom készíteni, ugyanis nagyon könnyû és finom.Hozzávalók:- 390 g liszt (nálam 290 g fehér liszt, BL 55-ös, 100 g tönkölyliszt),- 1 kávéskanál száraz élesztő,- 1 teáskanál só,- 350 ml meleg víz.
A kétféle lisztet beleszitáljuk a keverő tálba, hozzáadjuk a száraz élesztőt, a lenmagot, a sót és végül a melegvizet. Összekeverjük egy spatulával.Nem kell megijedni, egy nagyon ragacsos tésztát kapunk, de ennek ilyennek kell lennie.

Lefóliázva, meleg helyen három órát pihentetjük, amíg kb. duplájára nő a tészta.Utána sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük. Nem kell átformálni, a keverőtálból mehet egyenesen az edénybe. Lassú tüzön kb. 1 óra altt készre sűl.Ennek a receptnek az az előnye, hogy nagyon egyszerű, nem kell sokat bajlódni vele és persze nagyon finom a kenyér.