Meggyes-mákos piskóta csokival

  • 2016.03.20.
  • 8

Az alap 4 tojásos piskótareceptemet turbóztam fel kicsit és persze ez dupla adag, nagy tepsihez való. Aki a kicsi tepsit használja, annak a 4 tojásos alap receptet ajánlom.Hozzávalók:8 tojás,40 dkg cukor,50 dkg liszt,1 tasak sütőpor,200 ml tej,8 dkg darált mák,2 kávéskanál vaníliás cukor2 üveg kimagolt meggy,5 dkg csokoládé.A sütőt előmelegítettem.
A tojásokat külön választottam és a fehérjékből kemény habot vertem, majd félretettem.

A tojássárgákhoz hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és mixerrel habosra kavartam. Utána hozzáadtam a mákot és apránként a lisztet is, amiben előzőleg elkevertem a sütőport. Hozzáadtam a tejet és csomómentesre kavartam.
A keményre vert habot óvatosan beleforgattam a tojásos masszába, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. Rászórtam a lecsepegtetett meggyet, majd az apróra vágott csokit és előmelegített sütőben megsütöttem.

Címkék

Meggy