Tavaszi burgonyás ragu főtt sonkával

  • 2015.06.27.
  • 2

Hozzávalók 4 személyre:75 dkg közepes nagyságú burgonya,50 dkg füstölt sonka, 1 csomó leveszöldség,30 dkg mirelit zöldborsó,2 közepes fej hagyma,5 dl sonkalé,2 dl tejföl (én 15%-ost használtam),2 evőkanál liszt,2 evőkanál főzőmargarin,őrölt bors,só.A sonkát megmostam és elegendő vízben feltettem főni. A burgonyát meghámoztam, megmostam, hosszában kettévágtam, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig főztem.
A leveszöldséget megtisztítottam, megmostam és feldaraboltam, majd a burgonyához adtam. Néhány perccel később hozzáadtam a mirelit zöldborsót és a megtisztított hagymát (egészben). Közben a másik megtisztított hagymát apróra vágtam, a főzőmargarinon üvegesre pároltam, majd meghintettem liszttel. Pár perc pirítás után felöntöttem a sonka főzőlevével és a tejföllel. Sóval, őrölt borssal ízesítettem, végül besűrűsítettem és beleforgattam a lecsöpögtetett zöldséget és az apró és vékony szeletekre vágott sonkát.