Citromos, mákos püspökkenyér

  • 2015.05.16.
  • 4

Kedvenc szakácsom, Donal Skehan egyik receptjét készítettem el, ezennel a citromos, mákos püspökkenyér került sorra. Könnyű, hamar el lehet készíteni és nagyon finom.
Hozzávalók a tésztához: 220 g sima liszt, 100 ml natúr joghurt, 200 g porcukor, 100 ml napraforgó olaj, 2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál só, 1 evőkanál mák, 3 nagy tojás,2 citrom reszelt héja, 1/2 teáskanál vanília-kivonat. Hozzávalók a citrombevonathoz: 110 g porcukor, kb. 3 evőkanál citromlé.Előmelegítettem a sütőt 180 ° C fokra.
A 30cm x 14cm x 6cm-es kalácssütő formámat kibéleltem sütőpapírral és félretettem. A száraz hozzávalókat egy tálba tettem és jól összekevertem. Egy másik tálban habverővel felvertem a joghurtot, a cukrot, a tojást, az olajat, a citromhéjat és a vanília kivonatot. Ezt a keveréket ráöntöttem a száraz hozzávalókra és habverővel jól elkevertem. Utána a masszát a formába öntöttem és kb. 50 percig sütöttem. Amikor a püspökkenyér elkészült,
kivettem a sütőből, és hagytam
5-10 percet hűlni a tepsiben.
Ezalatt összekevertem a porcukrot a citromlével, kivettem a püspökkenyeret a tepsiből és megkentem a citromos cukorral úgy, hogy az oldalán kicsit hagytam lecsepegni.
Forrás: Donal Skehan

Címkék

Citrom Donal Skehan