Almás mákos piskóta

  • 2014.10.17.
  • 0

Megint egy almás süti :)Hozzávalók:30 dkg liszt,30 dkg cukor,16 dkg vaj, 6 tojás,20 dkg darált mák,80 dkg savanykás alma
(hámozott, kimagolt állapotban),1/2 tasak sütőpor,1 citrom.A tojásokat a cukorral habosra kavartam. Hozzáadtam a vajat, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és csomómentesre kavartam. E lisztet összekavartam
a sütőporral és apránként a tojásokhoz adtam, majd végül hozzáadtam a darált mákot és csomómentesre kavartam. Egy megvajazott sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. Utána meghámoztam az almákat, kivágtam a magházukat és citromsós vízbe tettem, hogy ne barnuljanak. Amikor kész voltam vele, leszűrtem, hagytam kicsit lecsepegni és ráhelyeztem a masszára. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütöttem. Ez nálam kb. 60 perc volt.