Gombás, tejszínes csirke

  • 2013.06.19.
  • 5

Donal Skehan készítette el ezt a receptet vasárnap a
Fem3 TV adón. Nem szoktam ilyen főző műsorokat nézni, ezen véletlenül akadt meg a szemem. Láttam, hogy jól indult és végignéztem. Nem bántam meg, mert megtetszett és el is készítettem. Hozzávalók:20 dkg császárszalonna,kevés vaj,3 csirkecomb,1 nagy fej hagyma,25 dkg csiperke gomba,2 dl fehérbor,kevés vágott petrezselyem,1 cikk zúzott fokhagyma,tejszín,kakukkfű.A vajon megpároljuk, kicsit megpirítjuk a csirkecombokat. Kivesszük a combokat, a vajhoz hozzáadjuk
az apróra vágott császárszalonnát, az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát. Kissé kevergetve megpároljuk, majd hozzáadjuk a combokat, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, és lefedve puhára főzzük. Ekkor kivesszük a combokat és folytonos kavargatás mellett apránként hozzáadjuk a tejszínt és a vágott petrezselymet. Kicsit összerotyogtatjuk és máris tálalható.Én annyit változtattam a recepten, hogy nem bőröstől tettem bele a combokat, mert mindig megnyúzom, így nem pirítottam meg őket vajon. Kifelejtettem a császárszalonnát. Amikor kész volt az étel, akkor láttam, hogy ott van a hűtőben. Tejszín helyett tejfölt használtam. Ő kakascombot használt, én pedig csirkecombot. Hamar elkészült és isteni finom lett. Ezt többször el fogom készíteni.

Címkék

Gomba Csirkecomb