Egyszerű diókrémes kakaótorta

  • 2013.05.27.
  • 4

Hozzávalók a tésztához: 5 tojás20 dkg kristálycukor0,8 dl tej



0,8 dl olaj2 csapott evőkanál kakaó (cukrozatlan)20 dkg liszt10 g sütőporA krémhez:15 dkg darált dió25 dkg puha vaj15 dkg cukorA tészta: a tojások sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tejet, majd az olajat, és jól elkevertem. A lisztet összekevertem a kakaóval és a sütőporral és hozzákevertem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákevertem a tojások felvert habját.A krém: a puha vajhoz hozzáadtam a cukrot és habosra kavartam, majd hozzáadtam a diót és jól összekavartam.
Sütőpapírral kibélelt lábasba öntöttem és megsütöttem. A kihűlt lapot kettévágtam, a krém felét az alsó lapra kentem, óvatosan ráhelyeztem a másik felét és a tetejét meg az oldalát
megkentem a maradék krémmel, majd megszórtam kakaóval.
Pár órára hűtőbe tettem.

Címkék

Dió Torták