Édes, narancsos sütőtök leves

  • 2019.11.19.
  • 1

Sziasztok!Az élet sokszor bebizonyította már nekem, hogy az ember akkor tudja a legtöbb kreativitást kicsiholni magából, ha rá van kényszerítve. Nálunk most a hétvége vendégeskedésből és születésnapból állt, a szokásos rohanás mellé, így nem volt arra opció, hogy elmehessünk vásárolni, sem egyedül, sem családosan. Így történt meg, hogy hétfőn álltam a kimerült hűtő előtt és rohadtul nem tudtam mit főzzek. Azóta sem nagyon hoztam be magam, most éhezem a kiszámíthatóságra és a rutinra az életem/életünkből, mert görgetjük magunk előtt a sok feladatot és nincs kiszállás, nincs hogy akár egy estére tojunk bele az egészbe és azok az emberekké visszaváltozunk, akik voltunk a kezdetekkor, a kapcsolatunk "kampányidőszakában".Múlt hétről maradt egy sütőtök fele, úgy gondoltam, ő fog kihúzni a slamasztikából és a végeredmény egy szerencsés házasítás lett, olyannyira, hogy a visszajelzések is tükrözték.
Hozzávalók:300 g hámozott, kimagozott, felkockázott sütőtök2 evk méz2 evk zabliszt50 g mazsolafahéj, szegfűszegegy narancs leve belefacsarva (még kiegészítettem egy kis narancs aromájú sziruppal, biztos ami biztos)vaníliaopcionális: tejszínhab/növényi hab a tetejére1 l víz Elkészítés:A tököt hámozzuk meg, vágjuk fel tetszőleges darabokra és tegyük a melegedő vízbe. Tegyük bele a szegfűszeget, a mazsolát, a fahéjat. A szegfűszeg nem baj, ha egészben van, felpuhul és azt is belepürésíthetjük, vagy eleve őrölve, nem számít.Lassú tűzön főzzük puhára. Vegyük elő a botmixert és turmixoljuk össze. Adjuk hozzá még a forró leveshez a zablisztet, a vaniliát keverjük el. Mikor kicsit hűlt, adjuk hozzá a mézet és a narancs kifacsart levét, illetve az aromát/szirupot.

Címkék

Menza