Házi Csokoládé a javából (GM, LM, Paleo)

  • 2019.02.18.
  • 2

Frissítés. 2019. márc. 12: a sokadik kocka után is azt gondolom, az emberiség jólétét és hétköznapi dolgok iránti lelkesedését szolgálom ezzel a recepttel. Ehetsz másféle csokit, de minek? Sziasztok! Találtam egy szuper receptet, amit azóta kb 4-5 alkalommal már megcsináltam, nagyon egymásra találtunk.Az eredetit egy paleos honlapon találtam, nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű és szó szerint pár perc alatt megvan. A kitartást igénylő munka, hogy megvárjuk, amíg törhető állapotba kerüljön és megdermedjen.Saját változatomban dúsítottam mindenféle olajos maggal, kókuszreszelékkel.
Különleges szeretettel nyúlok a különböző magokhoz, nem csak most, egész életemben imádtam. Nekem a paleo a dúskálás a kedvenc alapanyagaimban, ha mogyorós nápolyit is csinálnának, tökéletes lenne.Zárható dobozkában kis kockákra vágva... csodálatos nasi és nincs olyan része, ami káros lenne rám nézve, nem rohad ki a fogunk és nem nő a seggünk tőle.
Egy nagy klasszikussal tudom csak az örömöm kifejezni:Hozzávalók:50 gramm kakaó vagy karob por (azzal is kipróbáltam, nem volt olyan karakteres, de ízlések és pofonok)50 gramm kókuszolaj40 gramm mézkis kanál vanilia esszenciacsipetnyi sóMAGOK, amennyit felvesz a keverék 2 ek/fajta (tökmagot, napraforgót, chia magot és kókuszt raktam bele)A rejtjelezès a cìmben ha nem lenne egyèrtelmű: glutèn ès laktòz mentes.Tudom a mèz nem mindenki szerint paleo de èpp nem èrdekelt, mert összevetve sokkal komplexebb tàpanyag mint vmi szirup.Elkészítés:A leghosszabb idő, kb 4 perc, amíg a magokat egy száraz serpenyőbe tesszük és elkezdjük pirítani, csak finoman. A nagytól a kicsiig haladunk, hogy ne égjenek meg. Először pl dió, tökmag, napraforgó stb. Sózzuk meg kicsit ez minden harapásnál érződni fog a csokiban, nagyon jó. Utoljára szórjuk bele a kókuszt, barnulásig piruljon. Zárjuk el a tűzhelyet.Az a néhány perc elég, hogy elővegyük a többi alapanyagot. Mérjük ki az olajat, ha még szilárd állapotban van, olvadjon fel a forró magok között.Most öntözzük meg
a vaníliával. Mérjük bele a mézet és a kakaót.Keverjük el és khm, nagyjából ennyi. Egyből elkezd szilárdulni, dolgozzunk gyorsan!Vegyünk elő egy szilikon formát, nekem egy klasszikus kevert tésztás kb. 21 cm átmérőjű van, abba belelapogatom és mehet a hűtőbe. Pont kitölti, nem kevés mennyiség lesz belőle. Ha csak üveg tálad van, béleld ki celofánnal, mert különben meg fog szívatni kegyetlenül és eheted kiskanállal.Amint làtjuk, a kèpeken ez az eresztès gyümölcs kenyeres formàban kèszült , vastagabb lett ès ugyanolyan jò. Mondom amit talàlsz otthon az csudijò hogy beleöntsd.Végül rászórtam még nagy szemű tengeri sót és tökmagot. Nekem az a magyar pisztácia.
Egy óra múlva már ránézhetünk és letörhetjük az első csokit.Tudjátok mit? Utána kóstoltam milkát, az enyémhez képest nem volt olyan kellemes, az a sok cukor elnyomott mindent.A kedvenc könyvetekhez és a megérdemelt pohár borotokhoz ropogtassatok saját csokit!

Címkék

Süti!!