Indokolatlanul gyors és finom pizza, a futárnál is gyorsabban

  • 2017.05.31.
  • 0

Be kell vallanom valamit, aminek sem egy dietetikus, sem a konyhatündérek nemzetközi szövetsége nem örülne. Imádom a pizzát és minden héten a hétfői nap túlélését azzal ünnepeljük/tük, hogy este pizzát rendelünk és zombisorozat nézése közben sörrel, vagy vörösborral megesszük. Mióta terhes vagyok, azóta csak a nyálamat nyelem a sör és bor helyett és egy ideje a pizza is elmaradt.Múlt szombaton P. délután megszólalt, mikor a napágyon költöttük az estebédet:- Ok, hogy van most mindenféle finom maradék, de az igazi vacsorára mit eszünk?Ilyenkor szoktam kiborulni, mert az állandó gondolkodás és ötletelés energia, amikor a mit főzzek kérdésre válaszolok, amiben MINDIG kell
legyen hús, különben az csak előétel. Az egyetlen kivétel a pizza.De azt már nem volt pofám mondani, hogy rendeljünk pizzát, mert annyi pénz a világon nincs, minden héten rendelni...Ezért rávetettem magam a pinterestre, ami mindig kihúz a szarból, belenéztem a "Mit főzzek!!?" mappámba és találtam egy házi pizza receptet, amiért kezeskedett az írója, hogy hamari és nagyon finom. Gondoltam, épp nekem való.
Bár nem stílusom a nagy szavak hangoztatása, de tényleg igaza lett. Még akkor is, mikor ott és akkor jöttem rá, hogy nincs sem keverőtálam, sem mércém, amivel a hozzávalókat kimérhetem, még egy bögre sem, amit ez eredeti recept etalonként ír.Átszámolva adom meg, engedelmetekkel.160 ml kézmeleg víz25+ 3-4 dkg liszt2 tk szárított élesztő1 tk cukor1 tk só2 evk olajA tészta: A lisztet egy tálba mérjük, sózzuk. Kéz melegre melegítjük a vizet és cukorral együtt belekeverjük az élesztőt. félretesszük pihenni pár percre. Olajat keverünk a lisztbe és felöntjük a vizes élesztővel. Átkavarjuk és kiborítjuk a pultra, hogy kicsit átgyúrjuk. A recept írója azt javasolta, hogy eleve a sütőpapírra borítsuk, hogy ne ragadjon. Hááát, nekem nem jött be a tipp, elég ideges lettem a végére mert állandóan csúszkált a kezem alatt és ragadt.Elég sokat szórtam még hogy összeálljon, 3-4 dkg simán elfér ahhoz a 25-höz.Nagyjából átdolgoztam, kinyújtottam egy nap lapos tepsi hátoldalán, a méretet a széléhez igazítottam.Néhány percet pihent így, amíg a hozzávalókat előkészítettem.Előmelegítettem a sütőt 200 fokra, légkeveréssel.A feltétről:Egyedi, mindent lehet, amit szeretnél és ami akad otthon. Most én halasat csináltam, mert találtam egy konzervet a spájzban a kislakásban. Tejfölös alap, a tejfölbe egy fokhagyma gerezd lereszelve, pici sóval. Paradicsomos makréla darabok, friss paradicsom, olajbogyó, szárított oregano, egy mozzarella szeletelve és a kedvencem: A halak közé kolbászkarikák dobálva, hogy ropogósra süljenek és egyensúlyozzák a hal ízt.Megsütöttem 15 perc alatt, hagytam pihenni keveset a sütőben, nyitott ajtónál, mielőtt felszeleteltük.