Tepsis francia pirítós: 9gagről a reggelizőasztalra

  • 2016.03.12.
  • 2

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ha megtehetjük, akkor szeretünk szépen komótosan reggelizni hétvégén. A kellemeset összekötöttem a hasznossal, amikor összeszedtem a megszáradt kenyereket a hűtőből és abból készítettem egy ún. kenyérpudingot.
Milyen más érzet ezt mondani? Ez a színtiszta marketing: nem áztatott szikkadt kenyérnek hívjuk, hanem kenyér pudingnak.Mindig keresek és meg tudok örülni a mentő recepteknek, amik lehetővé teszik, hogy egy lesajnált hozzávalónak új élete legyen. Paraszt gyerek vagyok, arra voltam mindig szocalizálva, hogy ételt kidobni a legnagyobb tiszteletlenség, ma is e szerint élek és rosszul érzem magam, ha kénytelen vagyok ilyet tenni. A 9gag nem csak a macskás gifek és a filmes poénok lelőhelye, hanem olyan kisfilmeket is lehet nézni, amely érdekes recepteket mutat be. Ezt is onnan szedtem, de nem ez lesz az utolsó, amit kipróbálok.Kicsit finomítottam a cukor és a nutella mennyiségén, ezen kívül joghurtot használtam krémsajt helyett, mert spúr vagyok, de így is nagyon finom lett.
Hozzávalók:6-8 szelet száraz kenyér2 tojás2 evk cukor1 csomag vanilliás cukorkevés fahéj450 ml görög joghurt2 púpos evk nutellamazsola (opcionális) Elkészítés:A kenyereket vágjuk nagyobb darabokra, szeleltenként 6 db-ra. Egyengessük el egy kipapírozott tepsiben. Az én tepsim 25x15 cm-es kicsi volt.Keverjük össze a tojásokat az 1 evk cukorral, a vaniliás cukor felével és a fahéjjal és a mazsolával. Néhány evk yoghurttal gazdagíthatjuk. Öntsük rá a kenyérre és hagyjuk hogy szívja be, nyomogassuk le kicsit.
A joghurt nagy részét keverjük el a maradék cukorral és a vaniliás cukorral, tegyük a kenyér tetejére, egyengessük el. A nutellát a maradék yoghurttal keverjük el, ugyanis az ízében nem érződik, csak könnyebé válik, nem olyan tömény gejl, mint magában és könnyebb vele dolgozni.Tegyük a kenyér tetejére, kicsit keverjük át és tegyük a sütőbe 15-20 percre, hogy a tojás megsüljön.