Milyen lehetőségek várakoznak egy hobbit lyukban?

  • 2016.03.11.
  • 4


Tolkein bácsi dolgozatjavítás közben talán az elnyúzottság, vagy a szórakozottság hatására ezt firkantotta az egyik diák dolgozatára:
„Volt egyszer egy földbe vájt lyuk és abban élt egy hobbit"Kitalálta ezt a szót, népet és életformát, ami elindított egy három kötetes mesét. Látjátok, minden nagy utazás egy lépéssel kezdődik, mondta Konfuciusz és még talán Zsákos Bilbó is.
Sok minden miatt szeretem a Gyűrűk urát, egy meghatározó olvasmánya volt a teen-ager koromnak. Sajnos én is olyan klisé ember vagyok, csak akkor hallottam róla, amikor bejött 2001-ben az első rész a mozikba. Ez van, ha nincs egy angol irodalmi fanatikus a közvetlen családodba.Talán ami gyönyörűen beszivárgott
a köztudatba, hogy a film első fél órájában látható hobbit falu minden emberből kihozta ösztönösen a barlanglakót, hihetetlen népszerűvé vált ez a gondolat, hogy akár így is építkezhetünk. Külön szimpatikus személy szerint, hogy az élettér így nem egy elkülönülő objektum, hanem egy rész az egészből.Milyen mókás, be tud hajolni egy legelő birka az ablakodon, vagy a fejed felett fél méterre már az ültetett növények gyökere van.

Az ember annyira találékony tud lenni, meglovagol egy hullámot és egy formát annyi minden másra fel tud használni, mert nem akármilyen üzleti lehetőség is hobbit házakkal foglalkozni.Vegyük azt a lehetőséget, amit itthon "falusi turizmus" néven emlegetnek, jelen esetben egy kis csavarral, vagyis: vegyél valami eldugott helyen egy telket, - lehetőleg dombos helyen - építs egy hobbitházat az egyik buckába, de szép legyen ám, autentikus, hogy a megérkezőnek csak pipára kelljen gyújtania és a szőrös talpai helyett, szőrös lábát melengethesse a tűz fényénél. Ja igen és hirdesd meg az airbnb.comon, szemtelenül sokért és számolgasd a lóvét, mert minden hétre lesz vendéged.Építs macska házat, tyúkketrecet, bonsai díszletet, babaházat, gyermekeidnek játszóházat, terráriumot, vagy a kert végébe egy éléskamrát a kötelező kerek, gombos ajtóval és mindig elmosolyodsz, ha meglátod. Akármilyen klisé hétköznap van.
Képek forrása: https://hu.pinterest.com/vankosalom/house-connecting-to-earth/